Tuan Blog

Tawau✈Mansoura, Malaysia
'93. A doctor-in-the-making.

Sunday, 21 December 2014

Nocturnal and diurnal

Sekarang dah musim winter...setakat ni suhu paling rendah pon 14 degree macam tu. Yang bestnya winter ni satu je....malam panjang huhu boleh tido lama sikit...tapi still dalam satu hari tu ada 24 jam okay. Tapi maksud aku malam yang panjang tu takde lah macam 20 jam macam tu. Cuma isyak masuk awal lah dalam 6 lebih, 6.15pm macam tu. Aku sebenarnya tak suka sangat winter ni sebab sejuk! Aku ni agak cold intolerance sket. Nak keluar dari dakapan saratoga(selimut tebal) memerlukan determination yang sangat tinggi! Aku lagi prefer summer sebenarnya. Tapi yang tak bestnya summer plak malam mak aihh kejap sangat! Obviously sebab isya lambat dan subuh yarabbi yarabbi awal giler! Okay nak sambung baca antibiotics. uwaaaa! *nangis berdarah*

P/s: nocturnal and diurnal is a classification of periodicity of some parasites..baru je belajar kat class. Nocturnal is night periodicity and diurnal plak day. N for n. D for d.

No comments:

Post a Comment